اثرات آلودگی هوا بر حیوانات و محیط زیست

دانشمندان پی برده اند که وقتی هوا برای انسان ها آلوده است شرایط برای حیوانات نیز به همین صورت است و خطرناک است حیوانات نیز همانند انسان ها در معرض آلودگی هوا قرار دارند.
حیواناتی که در سطح شهر قرار دارند با آلودگی های بیشتری روبه رو می شوند اما حیواناتی که در اطراف شهرها و در روستا ها هستند بیشتر بر اثر مواد شیمیایی و سم هایی از جمله حشره کش ها، قارچ کش ها و علف کش ها در معرض آلودگی قرار می گیرند.
باران های اسیدی و وجود مواد شیمیایی در هوا بر زندگی حیوانات تاثیر منفی بر جا می گذارد.
باران اسیدی با وارد شدن در خاک سبب از بین رفتن گیاهان و شرایط و محیط زیست حشرات، کرم ها و حیواناتی که در داخل خاک زندگی می کنند می شود و باعث می شود زندگی آن ها به خطر بیفتد علاوه بر گیاهان و حشرات، اسیدی شدن آب به زندگی آبزیان نیز آسیب می رساند.
اگر ذرات نیتروژنی که توسط باران به زمین منتقل می شوند به دریا و دریاچه ها راه پیدا کنند سبب رشد جلبرگ ها می شوند که زندگی آبزیان را به خطر می اندازد.
آلودگی هوا به لایه اوزون صدمه می رساند که باعث تابش بیشتر اشعه ماورای بنفش می شود.
ماورای بنفش همانطور که به انسان ها آسیب میرساند اثرات منفی بر حیوانات اهلی و حیات وحش نیز دارد.
زمانی که مواد سمی در هوای آلوده وارد بدن حیوانات می شود موجب ایجاد بیماری های مختلف نیز می شود.
دردو دهه اخیر بر اثر آلودگی هوا بیماری های تنفسی از جمله آسم در حیوانات شهری مثل: سگ و گربه بسیار رشد داشته است.
پرندگانی که دائم در معرض آلودگی هوا قرار دارند همیشه با مشکلات ریوی روبرو می شوند، از آنجا که جثه ضعیف تری دارند، تولید تخم آن ها کمتر می شود.
آلودگی هوا باعث می شود زنبور های عسل برای یافتن گُل ها با مشکل رو به رو شوند.
اثرات آلودگی هوا بر حیوانات خانگی حیواناتی که صاحبان آن ها سیگاری هستند و در معرض دود سیگار هستند با کاهش عملکرد ریه روبه رو می شوند و همچنین کارهای داخل خانه انسان ها از جمله مواد پاک کننده، سیگار کشیدن و... برای حیوانات سرطان زا هستند که مزوتلیوها، سرطان مثانه و ریه را در سگ ایجاد می کند.
حیوانات خانگی به دلیل آلودگی هوا در معرض آسیب قرار می گیرند.
دانشمندان در طی یک تحقیق مغز سگی که در سطح شهر زندگی می کرد را با مغز سگی که در اطراف شهر و در آلودگی کمتری زندگی می کرد آزمایش کردند که این آزمایش نشان داد مغز سگ های مکزیکوسیتی افزایش التهاب را نشان می داد و پاتولوژی شامل پلاک های آمیلوئید و انسداد های نوروفیبریلیال و تجمع پروتئینی است که از جمله نشانه های اولیه برای بیماری آلزایمر در انسان ها هستند.
دانشمندان با آزمایش بر روی سموم دفع کننده 700 سگ مطالعه کرده اند که نتیجه آن به این صورت بوده است که در حدود 33 درصد سگ ها با لنفوم بدخیم نوعی سرطان رو برو هستند.
علاوه بر این تحقیقات نشان داده که سگ هایی که صاحبان آن ها از حشره کش ها و آفت کش ها در حیاط استفاده کنند احتمال ابتلا به لنفوم در آن ها تا 70 درصد بیشتر می شود.
در بین گربه ها از بین هر 10 گربه یکی از آن ها دارای آسم مرتبط با آلودگی های داخلی و خارجی هستند گربه ها علاوه بر سگ ها که صاحبان آن ها از سیگار و شومینه استفاده می کنند به شدت کاهش عملکرد ریه دارند.
حیوانات بر اثر آلودگی هوا قوه جهت یابی خود را از دست خواهند داد و در پیدا کردن مسیر دچار مشکل خواهند شد و گاهی بر اثر برخورد با موانع احتمال کشته شدنشان وجود دارد.
تاثیر آلودگی هوا بر محیط زیست با به وجود آمدن هر آلاینده شیمیایی و بیولوژیکی آلودگی هوا به وجود می آید.
آلودگی هوا علت های زیادی دارد.
آلودگی هوا می تواند آثار منفی بر محیط زیست بر جا بگذارد که امروزه بخشی از اخبار های جهانی به آن می پردازد.
زمانی که صنعتی شدن در حال گسترش بود انسان گمان نمیکرد حاصل آن این حجم از آلودگی هوا باشد.
تصفیه هوا و اکسیژن بر عهده درختان و گیاهان است که درختان با گازهایی مانند دی اکسید کربن تولید اکسیژن می کنند، درختان گازهایی که در هوا وجود دارند را استشمام می کنند که این گاز های سمی در هوا موجب به خطر افتادن سلامت گیاهان و درختان می شوند.
آلودگی هوا موجب از بین رفتن رنگدانه ها، مرگ سلول های گیاهی و کاهش رشد گیاهان می شود.
به یاد داشته باشید که بخش عظیمی از مواد غذایی مورد نیاز انسان ها را محصولات کشاورزی تامین می کنند اما با آلودگی هوا بازده آن ها کم می شوند.
آلودگی هوا موجب از بین رفتن سبزینه گیاهان می شود که این امر موجب زرد شدن گیاه می شود زیرا برگ گیاه مواد مورد نیاز برای گیاهان را فراهم می کند با وجود آلاینده ها غذایی به گیاهان نمیرسد و موجب زرد شدن آن ها می شود.
پژوهشگران درطی تحقیقاتی پی برده اند آلاینده اُزون موجود در هوا می تواند به میزان گل دهی و میوه دهی و ایجاد حساسیت در درختان و گیاهان تاثیر داشته باشد.
روزنه های برگ گیاهان به وجود آلاینده های موجود در هوا از خود حالت دفاعی ایجاد می کنند و در برابر آلاینده ها بسته می شوند.
میزان واکنش برگ گیاه به میزان اُوزون، درجه، شدت و مدت زمان تماس با گاز اُزون بستگی دارد. تماس اُزون در رطوبت بالا تاثیر بیشتری نسبت به رطوبت کم دارد زیرا روزنه ها بیشتر باز هستند و تبادل گازها به آسانی صورت می گیرد.
در رابطه با تاثیر اثرات منفی بر روی گیاهان سبز مطالب کافی در دسترس نیست اما اگر گرد و غبارهای موجود در صنعت تهیه سیمان خشک بر روی گیاه بنشیند موجب اختلال در رشد گیاهان می شود.
گرد و غبار موجود از تهیه سیمان خشک در رطوبت زیان آور است و از رشد بافت های گیاهان جلوگیری می کند.
جانورانی که تغذیه آن ها گیاهان هستند با وجود این گرد و غبار که دارای فلوراید ها و سرب هستند باعث به وجود آمدن عوامل بیماری زا در آن ها می شود.
این تنها بخش کوچکی از آنچه ما انسانها بر سر زمین و موجودات زنده و گیاهان میاوریم است.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!