پوکی استخوان
پوکی استخوان
استخوان مانند دیگر اجزاء بدن انسان از سلول های زنده ساخته شده است، سلول های تخریب شده در استخوان ها با سلول های جدید استخوانی تعویض می گردند(این یک چرخه در تمامی سلول های بدن می باشد).
مانند بافت های دیگر بدن مثل پوست که بافت های مرده و تخریب شده جای خود را به سلول های جدید می دهند.
هنگامی که فرد دچار بیماری پوکی استخوان می شود ، سلول های استخوانی جدید و سالم به اندازه لازم و کافی جهت جایگزینی و ترمیم استخوان های فرسوده و تخریب شده، ساخته نمیشود و استخوانها به مرور زمان تضعیف شده ، استحکام خود را از دست داده و سبب بروز مشکلات مفصلی و استخوانی می گردند.
پوکی استخوان یک بیماری خاموش است و پیش از اینکه (با بروز علائمی چون شکستگی، دردهای شدید مفصلی و نیز درد های ستون مهره ها و...) تشخیص داده شود هیچ گونه علامت خاصی ندارد.
در این بیماری تراکم و نسج استخوان های بدن کاهش می یابد ، استحکام استخوان ها کم شده و سبب آسیب پذیر شدن و شکستگی استخوان های نقاط مختلف بدن می گردد.
نارسایی پوکی استخوان یک فرایند تدریجی می باشد و زمانی مشخص می شود که استخوان های بدن توانایی خود را در تحمل وزن بدن از دست می دهند و فرد دچار مشکلات بسیار زیادی می گردد.
این بیماری در صورت عدم اقدام جهت کنترل و درمان آن در کیفیت زندگی افراد مبتلا تاثیرات منفی زیادی می گذارد.
یکی از علائم پوکی استخوان دردهای شدید در ناحیه ستون مهره ها ، مچ دست ها و مفاصل زانو و در موارد پیشرفته شکستگی هایی در ناحیه ستون مهره و شکستگی ناحیه لگن و... می باشد.
برای کاهش عوارض پوکی استخوان به بیماران راه های متفاوت و موثری پیشنهاد می گردد مانند : مصرف دارو ، مکمل های غذایی،مصرف قرص های حاوی کلسیم و ویتامین D و نیز تغیرر سبک زندگی و ورزش.
در این مقاله به اختصار تاثیر ورزش را بر کاهش عوارض بیماری پوکی استخوان بررسی کرده و نکاتی را بیان خواهیم کرد.
ورزش کردن به استحکام و تقویت استخوانها کمک شایانی میکند.
حرکات ورزشی کششی که سبب کشیدگی مناسب در عضلات، رباط ها و تاندونها شود، استخوان را تحریک به ساخت سلول های جدید مینمایند.
عدم تحرک سبب از بین رفتن توده استخوانی در بدن خواهد شد.
استراحت مداوم و یا ساکن نشستن باعث کاهش میزان مواد معدنی مورد نیاز در ساخت و تولید استخوان می گردد.
طبق تحقیقات، ورزش عاملی است که توده استخوانی را افزایش می دهد.
پیاده روی، دویدن نرم و آرام، دوچرخه سواری و ورزش های هوازی منظم می تواند راه حل مناسبی جهت کنترل این بیماری باشد.
افراد مبتلا به پوکی استخوان می توانند با استفاده از تردمیل و یا دوچرخه ثابت نیز ورزش منظم خود را دنبال کرده، توده استخوانی خود را افزایش دهد.
البته این نکته را یاد آور می شوم که تمرینات گفته شده حتما باید زیر نظر پزشک ورزشی و یا فیزیوتراپ انجام پذیرد تا از آسیب رسیدن به مفاصل و استخوان ها جلوگیری شود.
از حرکات ورزشی توصیه شده می توان به حرکات اصلاحی جهت بهبود و درمان افرادی که دچار پوکی استخوان می باشند و همچنین افراد ی که سن بالا دارند، نام برد.
تقویت عضلات بدن با وزنه زیر نظر پزشک، می تواند توده عضلانی فرد را تقویت کند و قدرت ماهیچه ها ،تاندون ها و رباط های بدن را بالا ببرد و وزن بدن را از استخوان ها و مفاصل به عضلات و ماهیچه ها منتقل کند و در بهبود این بیماری موثر باشد.
این ورزش ها در افرادی که از درد های ناحیه ستون مهره رنج می برند بسیار موثر و کارآمد است.
حرکات ورزشی داخل آب نیز که از آن به عنوان هیدروتراپی یا آب درمانی یاد می شود نیز می تواند کمک بسیار موثری در جهت کاهش درد های مفصلی و استخوانی داشته باشد.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!