تغذیه مناسب در دوران کرونا
تغذیه مناسب در دوران کرونا
اگر فردی مبتلا به کرونا باشد می تواند با تغذیه مناسب به بهبودی سریعتر آن کمک کند.
افرادی که مبتلا به کرونا می شوند بعد از بهبودی آنها و درمان آن به مدت 1 سال دچار ضعف سیستم تنفسی و سیستم ایمنی بدن می شوند و ممکن است تا 6 ماه کبد آن ها دچار مشکل شود و همچنین تا 3 ماه دچار ناراحتی های روحی و روانی شوند.
پس بهتر است که این بیماران تا 1 سال تحت نظر متخصصان تغذیه قرار بگیرند که با رژیم های غذایی مناسب از عوارض این بیماری کاسته شود.
رژیم های لاغری سخت در دوران کرونا تمام مواد مغذی که در رژیم غذایی وجود دارند نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن دارند.
پس همیشه توصیه می شود که این مواد مغذی در رژیم غذایی نه زیاده روی شود و نه اینکه کمبودی داشته باشد چون هر دوی این موارد باعث آسیب رساندن به بدن می شود.
پس اولین چیزی که مهم و ضروری است در هنگام رژیم در دوران کرونا این است که از رژیم های خودسرانه و دارای کالری پایین استفاده نکنند.
چون باعث می شود که اگر فرد مبتلا به این بیماری شود از همان ابتدا دچار حالت شدیدی از کرونا شود پس بنابراین بهتر است افراد در این دوران برای انجام رژیم غذایی حتما با متخصصان تغذیه مشاوره کنند.
برای جلوگیری از کرونا پیشنهاد می شود که پروتئین کافی مصرف کنید.
انوع پروتئین : حیوانی و گیاهی
پروتئین حیوانی : گوشت و تخم مرغ و لبنیات
پروتئین گیاهی : حبوبات و غلاتبهتر این است که برای جذب بهتر پروتئین از ترکیب آنها استفاده کنید.
مصرف عدس پلو و لوبیا پلو و همچنین مصرف آب در دوران کرونا به تقویت ایمنی بدن کمک می کند.
پس توصیه می شود که در این دوران از مایعات به مقدار زیاد استفاده کنید ،
معمولا افراد تا تشنه تشنه نشوند به سراغ خوردن آب نمی روند و می گذارند که بدن به آن مرحله بی آبی برسد بعد به سراغ آب خوردن می روند.
مصرف زیاد آب باعث پاکسازی بدن در برابر سموم مختلف می شود و این کار به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند.
شاید از خود بپرسید که از کجا متوجه شوید که بدن شما آب کافی را دریافت کرده است ، شما می توانید از رنگ ادرار خود متوجه این موضوع شوید اگر ادرار شما رقیق و روشن باشد به این معنی است که آب کافی مصرف کرده اید.
بهتر است در دوران کرونا از نان های سبوس دار استفاده کنید.
استفاده از دمنوش هامصرف میوه جات و سبزیجات در این دوره تاکید می شود و بهتر است که با تنوع زیاد میل شود.
اما مصرف گیاهان و دمنوش ها به این دلیل که گیاهان ممکن است فاکتورهای ناشناخته داشته باشند و مصرف ترکیبی آن ها دردسرساز هستند توصیه نمی شود.
اگر مجبور به استفاده از این گیاهان شدیم بهتر است زیرنظر کارشناسان تغذیه صورت بگیرد و بیشتر از 1 قاشق چایخوری هم مصرف نکنیم.
برای افزایش ایمنی بدن در دوران این بیماری به شما توصیه می شود از مواد غذایی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند مصرف کنیم و همچنین مواد غذایی مانند : هویچ ، زردک ، اسفناج ، سیر و پیاز را حتما در برنامه غذایی خود قرار دهیم.
ویتامین ها
مصرف بعضی از ویتامین مثل : امگا3 ، آهن ، روی ، ویتامین C ، ویتامینA ، ویتامین B6 ، ویتامینB12 ، فولیک اسید و... که منبع غذایی مناسب و خوبی دارند را می توان از مواد غذایی که حاوی این ویتامین ها هستند به خوبی جذب کنیم.
اما ویتامین هایی هستند که منبع غذایی مناسبی ندارند و برای استفاده از آن ها باید از مکمل های آن ها استفاده کرد.
یکی از این ویتامین هایی که مصرف آن به صورت مکمل توصیه می شود ویتامینD است به علت اینکه این ویتامین منبع غذایی مناسبی ندارد ،
قسمتی از این ویتامین از طریق نورخورشید جذب می شود که آن هم امروزه به خاطر آلودگی هوا و نوع پوششی که داریم از آن هم محروم هستیم.
در ادامه شما را با مواد غذایی که حاوی این ویتامین ها هستند آشنا میکنیم تا بدانید غذایی را که استفاده می کنید حاوی چه نوع ویتامینی است.
روی : گوشت بدون چربی ، مرغ ، شیر ، محصولات لبنی ، تخم مرغ ، آجیل و موز
منیزیم : سبزیجاتی که دارای برگ سبز هستند و غلات سبوس دار
ویتامینE : جوانه ها ، بادام زمینی ، روغن ها
ویتامینA : منابع حیوانی: جگر ، ماهی و تخم مرغ منابع گیاهی : هویچ ، کدو حلوایی ،
فلفل سیاه و اسفناجاستفاده از فست فودها در دوران این بیماری توصیه نمی شود به این علت که حاوی اسیدهای چرب ترانس هستند که باعث التهاب می شوند و دیگر بخاطر استفاده از نمک زیاد در فست فودها است.
فشار خون بالا که مصرف زیاد نمک یکی از عوامل آن است ، از دیگر مشکلاتی است که بیماران مبتلا به کرونا را تهدید میکند .
همچنین افراد باید سعی کنند از مواد قندی نیز کمتر استفاده کنند مانند : انواع شیرینی و نوشابه ها و همچنین مصرف تنقالاتی همچون : چیس و پفک که ارزش تغذیه پایینی دارند.
به افرادی که مبتلا به کرونا هستند توصیه می شود از مکمل های پروبیوتیک مثل : لبنیات ، تره فرنگی ، موز و جو که باعث کاهش التهاب می شوند استفاده کنند.
وقتی فردی مبتلا به کرونا است باید در برنامه غذایی خود مواد پروتئینی را بیشتر استفاده کند.
معمولا بیماران کرونایی دارای اشتهای کمی هستند . برای مبارزه با این مشکل باید این افراد دفعات غذایی خود را زیاد کنند و با حجم کم غذای خود را میل کنند.
این افراد باید سعی کنند غذاهایی که مواد مغذی زیاد تری دارند استفاده کنند.
به افرادی که در دوره ی نقاهت این بیماری هستند توصیه می شود از اسید های چرب امگا 3 که منبع غذای آن در گردو و ماهی است استفاده کنند .
بهتر است این افراد روزی 3 وعده گردو و هفته ای حداقل دوبار از ماهی سالمون و قزل آلا استفاده کنند.
مصرف کلم به افرادی که در دوران پیشگیری از کرونا و چه ابتلا به کرونا و همچنین دوره نقاهت این بیماری هستند توصیه می شود.
بهترین نوع کلم ، کلم بروکلی و کلم بنفش است .
بعضی از افراد تصور می کنند که در دوران این بیماری نباید از شیر استفاده کنند اما پزشکان توصیه می کنند که روزی 3 تا 2 لیوان شیر مصرف کنند .
شیر حاوی کلسیم و پروتئین فراوان است و هیچ مواد غذایی به خوبی شیر جذب کلسیم نمی کند.
همچنین پزشکان توصیه می کنند افردا مبتلا به کرونا مصرف سوپ را در برنامه غذایی خود قرار دهند .
می توانند برای درست کردن سوپ از مرغ و انواع کلم ، سیر ، پیاز ، هویچ ، زردک و همچنین زنجبیل که دارای آنتی اکسیدان هستند و سبزیجاتی مانند : شوید و جعفری استفاده کنند.
بهتر است سوپ را با چاشنی لیموترش مصرف کنیم تا به سرعت در بهبودی بیماری کمک زیادی کند.
از انواع مغزها نیز مانند : پسته ، بادام و گردو به صورت میان وعده ، در وعده های غذایی و همچنین در رژیم غذایی بیمار مصرف یک یا دو قاشق پوره ی انواع مغزها توصیه می شود.
همچنین توصیه می شود که غذاهای سرخ شده را در رژیم غذایی بیمار وارد نکنیم و اغلب غذاها به صورت کبابی و آب پز باشد و با چاشنی مناسب مصرف شود.
از آب میوه های طبیعی و تازه به عنوان میان وعده در 2 تا 3 نوبت در روز استفاده شود.
امیدوارم با خواندن این مقاله در این دوران کرونا به سلامتی خود و خانواده خود کمک کنید.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!