تغییر سبک زندگی
تغییر سبک زندگی
واقعیت این است که بین همه رژیمهای غذایی و همه دستورالعمل هایی که با سلامت طولانی مدت انسان سازگارند، نقاط مشترکی وجود دارد.
چند وجه مشترک همه رژیمهای موفق در دنیای امروز را بیان می کنیم:
1. میزان استفاده بسیار کم از شکر و مواد قندی شکرو قند بدترین مواد در برنامهی تغذیه است. برخی از افراد میتوانند در مصرف شکر تعادل را حفظ کنند ولی غالب مردم ، مقادیر زیادی از این ماده را در طول روز مصرف می کنند.( شیرینی و شکلات و ...حاوی مقادیر زیادی از شکر می باشند) زمانی که مقدار فراوان قند به بدن می رسد، کبد انسان مملو از این ماده می گردد و طی این فرایند مجبور میشود که قند را به چربی مبدل کند.
مقادیری از چربی موجود در کبد به عنوان کلسترول در بدن به وجود می آید که سبب افزایش تری گلیسیرید در خون می شود، ولی میزانی از این چربی در کبد باقی میماند و سبب بروز بیماری کبد چرب می شود. (البته در بروز کبد چرب ، مصرف نوشیدنی های الکلی در رتبه نخست قرار دارد.)
در پی استفاده از قند و شکر به صورت فراوان، بیماری هایی نظیر دیابت و بیماری های قلبی و عروقی نیز در افراد پدیدار خواهد شد و نیز چاقی را در پی خواهد داشت .
شکر بدون داشتن مواد غذایی مورد نیاز بدن فقط انرژی زیادی به بدن می رساند. در اکثر رژیم های موفق ، قند و شکر و محصولات حاوی این ماده ، در مقادیربسیار کم گنجانده می شود
2. عدم مصرف غذاهای کنسرو شده و فست فود هاامروزه مواد غذایی بسیاری به صورت کنسرو شده و آماده وجود دارد و به سهولت قابل دسترسی و مصرف می باشند.
بیشتر این غذاها از مواد اولیه با کیفیت پایین و در شرایط نا مطلوب از نظر استاندارد، تهیه و تولید می شود.
در این به ظاهر غذا ها از ادویه جات گوناگون و نمک فراوان(نمک خود یکی از موادی است که سبب بروز بیماری های گوناگون مانند فشار خون، بیماری های قلبی و نارسایی های کلیوی و...می شود) و نیز مواد نگهدارنده (تحقیقات نشان داده مواد موجود در نگه دارنده ها ، سرطان زا هستند و سبب بروز بیماری های زیادی خواهند شد) که سلامت انسان را به مخاطره می اندازد استفاده می گردد.
فست فود ها هم از این قضیه مستثنا نمی باشند و عامل بسیار قوی در شیوع چاقی و به تبعه آن انواع بیماری ها هستند.
در هیچ یک از برنامه های غذایی موفق استفاده و مصرف این گونه مواد غذایی توصیه نگردیده است.
3-. عدم استفاده از روغن های نباتی و صنعتی روغنهای نباتی صنعتی در دهه های اخیر به رژیم غذایی انسان ها وارد شده است .
از این دسته روغنها می توان به روغن سویا، روغن کانولا، روغن ذرت و... اشاره کرد.این روغنها مضرات فراوانی دارند.
از اصلی ترین مشکلات این دسته روغن ها میزان بسیار زیاد اسیدهای چرب امگا-۶ اشباع نشده موجود در آن ها است ، متاسفانه خیلی از افراد بیش از اندازه از این دسته روغن ها استفاده می کنند.
این روغن ها در بدن به لیپوپروتئین LDL که آنها را بیشتر اکسیده میکند، مبدل گردیده و این ماده احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را در اکثر موارد بالا برده و افزایش می دهد.
تحقیقات زیادی وجود دارد که ارتباط مصرف روغن نباتی با سرطان و بیماری های قلبی را مشخص کرده است.
هیچ کدام از رژیمها ی غذایی و الگوهای تغذیه سالم، که با سلامت طولانی مدت سازگار می باشند، این دسته از روغن های نباتی صنعتی را در شامل نمی شوند.
روغن نارگیل و روغن زیتون کاملا متفاوتند و به شدت سالم هستند و مصرف آن ها بسیار توصیه شده است.
4. حذف روغن های جامد یا هیدروژنه همه متخصصین توافق دارند که این دسته از روغن ها بسیار ناسالم هستند.
این روغن ها که با هیدروزنه شدن روغن های گیاهی تولید می شوند، در دمای معمولی جامد هستند و ماندگاری این روغن ها زیاد است.
این روغن ها سبب افزایش بیماری های قلبی در افراد می شود .
لازم به ذکر است که هیچ ماده مفیدی در آن ها وجود ندارد.
5. مصرف میوه و سبزی های سالم و تازه و دارای فیبر فراوانبرنامه های غذایی و رژیم های گوناگون خیلی از غذاها را حذف میکنند.
به عنوان مثال، در رژیم گیاهخواری غذاهایی که منشا حیوانی دارند مانند گوشت، تخم مرغ، لبنیات و... را کم میکنند (یا حذف میکنند)، در حالی که در رژیم های کم کربوهیدرات ،حبوبات را حذف میکند.
حال تنها گزینه ای از مواد غذایی که در همهی رژیمها و برنامه های غذایی مشترک است، سبزیجات و میوه جات می باشد.
سبزیجات سالم هستند و شواهد آن را تایید میکند. مطالعات متعدد نشان میدهد که مصرف سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف ارتباط دارد.
سبزیجات و میوه جات تازه سرشار از آنتیاکسیدان و مواد ضد سرطان می باشند، همچنین انواع مواد مغذی، ویتامین، املاح و فیبر را داراهستند که به کم شدن وزن کمک شایانی میکند.
رژیمها با کربوهیدرات کم، مصرف توتها و مقادیر کم میوهها و سبزیجات را مجاز میدانند. ( کم کربوهیدرات و نه بدون کربوهیدرات)
6. تمرکز بر غذا به جای شمردن کالری مورد مشترک در همهی رژیمها ی موفق و سالم این است که درهیچ کدام از آنها به کالری محدود و کم، تاکید نمی شود.
بهجای آن، بر مواد غذایی و جزئیات غذاهای سالم تاکید می گردد.اگرچه کالریها معمولا در کنترل وزن اهمیت دارد، اما محدود کردن میزان دریافت کالری بدون در نظر گرفتن غذایی که مصرف می شود به ندرت در مدت زمان طولانی تاثیرخواهد داشت.
به جای آنکه برای کاهش وزن خود ، به کم کردن کالریها توجه کنید، تقویت بدن و سالم نگه داشتن آن را هدف خود سازید.
امروزه بیشتر رژیمهای غذایی موفق به تغییر در سبک زندگی تاکید میکنند .
این رژیم ها که شامل همه مواد غذایی میشود هم منجربه کاهش وزن شده و هم اجازه میدهند که بدن یک سیر طبیعی و سالم را دنبال کند.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!