خواص زالزالک
خواص زالزالک
این نوع گیاه از قرن ها پیش در طب سنتی قرار گرفته است.
گیاهی تیغ دار با میوه خوراکی که بیشتر به شکل درختچه است که دارای شاخه های خاردار و شکوفه های زیبا به رنگ سفید یا صورتی وبسیار معطر است.
یک گیاه پاییزی است که بیشتر در دامنه کوه ها و در سراسر جهان می روید و می توان از طریق تخم و تهیه نهال این گیاه را تکثیر کرد.
زالزالک میوه ای است که به رنگ های زرد ، قرمز و سیاه و با مزهای ترش و تند یافت می شود.
زالزالک دارای آنتی اکسیدان است که دیواره عروق خونی را تقویت می کند و اثر درمانی زیادی دارد.
به غیر از میوهی این گیاه ، برگ و شکوفه این درخت نیز خواص زیادی دارد.
برگ و شکوفه این درخت دارای ترکیباتی هستند که با کلسترول مبارزه می کنند و علائمی را که باعث درد قفسه سینه می شود را کاهش می دهد و همین امر باعث می شود که کمتر دچار بیماری های قلبی و عروقی شویم.
خوردن زالزالک مخصوصا در زمانی که قلب توانایی خود را برای پمپاژ خون به سمت اعضای بدن از دست می دهد که همین ناتوانی باعث سکته قلبی در افراد می گردد توصیه می شود.
همچنین به افرادی که دارای اضطراب زیادی هستند توصیه می شود که میوه این گیاه را مصرف کنند.
دم کرده زالزالک برای افرادی که مشکلات عصبی بسیاری دارند کاربرد زیادی دارد به این علت که عواملی را که در برابر جریان خون مقاومت می کنند را کاهش می دهد و فشار خون را هم کم می کند و همین امر باعث کم شدن استرس در این افراد می شود.
خوردن زالزالک باعث می شود که شما خواب راحت و بهتری داشته باشید.
زالزالک از کلیه های شما محافظت می کند و از آسیب رسیدن به آن ها جلوگیری می کند.افرادی که از اضافه وزن رنج می برند بهتر است زالزالک بخورند .
زالزالک میوه ای است که به کاهش وزن و سوزاندن چربی بدن شما کمک می کند.
با مصرف زالزالک می توانید به زیبایی پوست خود کمک کنید به این علت که این میوه حاوی خواص ضد پیری است که می تواند خطوط چین و چروک و لکه ها و سایر نشانه های پیری را کنترل کند.
زالزالک به سیستم گوارشی بدن نیز کمک میکند.
سرکه زالزالک یکی از عوامل کاهش کلسترول و تری گلیسیرید در بدن می باشد.
خوردن میوه این گیاه برای درمان یبوست و نفخ معده مناسب است.
همچنین حرکات روده را نیز کنترل می کند.
وجود آنتی اکسیدان های قوی موجود در این میوه باعث سم زدایی خون در بدن شده و به همین علت باعث می شود که این آنتی اکسیدان ها در بدن با تمام سلول های سرطانی مبارزه کنند و از بروز سرطان در بدن جلوگیری کند.
چای زالزالک به فشار خون بالا کمک می کند.
استفاده از چای زالزالک بهترین نوشیدنی برای داشتن خوابی آرام است .
این چای به راحتی بی خوابی را درمان می کند.برای جلوگیری از آب مروارید می توانید از خود میوه این گیاه و یا دمنوش آن استفاده کنید.
زالزالک حاوی ویتامین A است و به حفظ سلامت چشمان شما کمک بسیاری می کند.
زالزالک به بهبود سوء هاضمه نیز کمک می کند و همچنین باعث پیشگیری از بیماری های کبدی نیز می شود.
زالزالک تب بر بسیار قویی است.
به درمان گُر گِرفتگی در دوران یائسگی نیز کمک می کند و مناسب برای دردهای دوران قائدگی است.
زالزالک از ریزش مو نیز جلوگیری می کند و به رشد و تقویت مو کمک بسیاری می کند و همه این ها بخاطر وجود پلی فنون موجود در این میوه است.
دم کرده این گیاه برای درمان تشنج و همچنین برای تنظیم ضربان قلب در بیماران قلبی بسیار مفید است.
از دم کرده برگ این گیاه می توانید برای رفع برفک دهان استفاده کنید به این صورت که دهان را با آن روزی چند بار شستوشو دهید.
همچنین می توانید با غرغره کردن دم کرده این گیاه برای تسکین درد گلو استفاده کنید.
زالزالک قند فراوانی دارد پس بنابر این به افرادی که دارای دیابت هستند توصیه نمی شود.
اسید تارتاریک و اسید مالیک موجود در این گیاه کم خونی و سل را نیز درمان می کند.
گل زالزالک به مقدار ناچیزی معطر است به خاطر همین قبل از باز شدن غنچه ها آن را میچینند و در مصارف داروسازی از آن استفاده می کنند.
مواد شیمیایی موجود در این میوه عبارتند از: فلاوونوئیدها ، آنتوسیانیدین ها و پروآنتوسیانیدین ها هستند که همهی این ها جزو آنتی اکسیدان های قوی هستند که باعث می شوند حساسیت رگ های خونی کاهش پیدا کنند و از آسیب عوامل مخرب ایجاد کننده اکسیداسیون مانند آلودگی هوا ، دود سیگار ، مواد شیمیایی موجود در غذاها و ... در رگ ها جلوگیری کند.
پژوهشگران دریافتند که اسید سیتریک موجود در این میوه به ترشح اسید معده بعد از خوردن غذا به هضم بهتر غذا کمک می کند و آن حس سنگینی بعد از غذا خوردن را از بین می برد .
پس بنابراین می توانید در فصل های پاییز و زمستان که می توانید این میوه را تهیه کنید از آب این میوه یا خود این میوه روزانه با وعده های سنگین غذای خود میل کنید.
هیچ وقت این میوه را با شکم خالی میل نکنید چرا که مصرف آن با شکم خالی باعث افزایش ترشح اسید معده می شود و باعث تهوع و استفراغ و ناراحتی های گوارشی در شما می شود.
پس توصیه می شود اگر این میوه را با شکم خالی میل کردید حتما بعد از خوردن آن یک لقمه نان در دهان خود بگذارید.
زالزالک را می توان به چند روش استفاده کرد:
1) به صورت چای
2) به صورت مربا و دسر
3) به صورت خام
4) سرکه و ترشی
5) عصاره زالزالک
مضرات زالزالک :
مصرف میوه این گیاه اثرات مضری به همراه ندارد اما مصرف آن به همراه گل و برگ هایش چه به صورت دمنوش و چه به صورت چای عوارض زیادی به همراه دارد.
از مهم ترین عوارض آن می توان : تپش قلب ، سردرد ، سرگیجه ، تهوع ، میگرن ، خستگی زیاد ، خواب آلودگی ، بیمارهای معده و روده و همچنین ایجاد لکه در پوست را نام برد.
همچنین مصرف زیاد این گیاه برای خانم های باردار و شیرده مناسب نمی باشد و آن هم به علت وجود مواد سمی در این گیاه است.
مصرف این گیاه باعث کاهش فشار خون و کاهش قند خون در افراد معمولی می شود به همین علت است که برای خانم های شیرده و باردار مناسب نیست.
توصیه می شود بیماران قلبی قبل از استفاده از این گیاه با پزشک خود مشورت کنند چرا که مصرف این میوه به همراه بعضی از داروهای قلبی باعث وجود اختلال در بدن می شود.
در هسته زالزالک ماده آمیگدالین است که اثر سمی دارد و باید از خوردن آن دوری کرد.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!