سرماخوردگی
سرماخوردگی
با فرا رسیدن فصل پاییز و شروع سرما باید سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید تا دچار سرماخوردگی نشوید.
هر انسانی در طی سال ممکن است 3 الی 4 بار دچار سرماخوردگی شود پس باید این بیماری را جدی بگیریم و به این نکته توجه کنیم که چه کارهایی باید انجام دهیم تا سرما نخوریم و نیز به چه طریق می توانیم از انتقال این ویروس جلوگیری کنیم.
دانشمندان تا به امروز نتوانستند درمان قطعی برای سرماخوردگی پیدا کنند و به همین منظور است که ویروس سرماخوردگی امروزه قدرت بیشتری نسبت به زمان گذشته پیدا کرده است.
عده ای از شما احساس میکنید که اگر در معرض این ویروس قرار نگیرید میتوانید خود را در برابر این بیماری حفظ کنید در صورتی که کاملا در اشتباه هستید.
از راه های انتشار این بیماری می توان به سرفه کردن و عطسه کردن فرد بیمار اشاره کرد چرا که می دانیم انسان ها از راه نفس کشیدن در هوای باز می توانند این ویروس را دریافت کنند و بدن آن ها آلوده شود.
همچنین این ویروس می تواند با تماس دست به سطوح آلوده شده به این بیماری انتقال پیدا کند.
وقتی دستان شما آلوده به ویروس می شود با تماس دست شما به چشم ها و بینی به راحتی این ویروس وارد بدن شما می شود.
پس باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر در محیطی قرار گرفتید که فردی دچار سرماخوردگی است حد امکان به وسایل آن محیط دست نزنید.
و یا اینکه به هر دلیلی دستتان با سطوح آلوده در تماس بود قبل از تماس دست هایتان به چشم و بینی خود ، حتما دستهایتان را با آب و صابون بشویید.
مطمئن ترین راه برای پیشگیری و جلوگیری از این ویروس واکسینه کردن است.
اما با رعایت بهداشت فردی می توانید تا حدودی از انتقال این بیماری جلوگیری کنید.
طی تحقیقات به عمل آمده مشخص شده است افرادی که با دید مثبت دنیا را میبینند و همیشه از زندگی خود راضی هستند و جنب و جوش زیادی دارند بهتر توانسته اند با این ویروس مبارزه کنند تا نسبت به افرادی که نگران و افسرده هستند و دید منفی نسبت به پیرامون خود دارند.
باید علاوه بر توصیه های بهداشتی که شامل شستن دست ها با آب و صابون و زدن ماسک و دست ندادن به خود بیمار و همچنین تماس نداشتن با سطوح آلوده است باید به توصیه های تغذیه ای نیز توجه کنیم.
باید از غذاهایی استفاده کنید که خوب پخته شده باشند و ترجیحا از غذاهای مانده استفاده نکنید.
سعی کنید از ویتامین های A و C به مقدار زیاد استفاده کنید که بسیار مفید هستند.
میوه های ترش مثل: لیموترش و کیوی سرشار از ویتامین C هستند.
مصرف قرص های جوشان ویتامینC قبل از خوردن صبحانه برای پیشگیری از سرماخوردگی در روز های اول این بیماری بسیار موثر است.
افراد سرماخورده باید تا جایی که امکان دارد از مایعات گرم استفاده کنند و از انواع ادویه ها و غذاهای تند پرهیز کنند.
بهتر است افراد سرماخورده از پرتقال ، انواع توت ، فلفل دلمه ای ، سیب زمینی ، انواع کلم و سبزیجاتی که برگ سبز دارند استفاده کنند.
همچنین دریافت زیاد ویتامین C به کاهش بروز این بیماری و همچنین شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک میکند.
سیر دارای آهن و روی زیاد است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و به همین علت سیستم ایمنی بدن تقویت می شود و این خود باعث کاهش خطر عفونت های ویروسی می شود.
به افرادی که دچار سرماخوردگی می شوند توصیه می شود از مواد غذایی که غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند مثل : ماهی قباد ، قزل آلا و همچنین دانه کدو حلوایی و روغن شاه دانه استفاده کنند.
دانه کنجد و آفتابگردان که سرشار از اسیدهای امگا 6 هستند نیز در مبارزه با ویروس سرماخوردگی به دستگاه تنفسی کمک زیادی می کنند.
جگر ، کره و تخم مرغ سرشار از ویتامین A هستند وبرای سرما خوردگی مناسب هستند.
همچنین هویچ ، انبه ، سیب زمینی ، زردآلو ،کدوحلوایی که تامین کننده ی بتاکاروتن هستند و در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند نیز برای سرماخوردگی مناسب هستند.
پزشکان توصیه میکنند در زمان سرماخوردگی از خوردن غذاهای آماده و بسته بندی شده و همچنین کنسروها خودداری کنید به این علت که غذاهای آماده حاوی مواد مغذی کمتری هستند و بهتر است به جای این ها از غذاها و میوه ها و سبزیجات تازه استفاده کنید.
برای رفع گرفتگی بینی بهتر است از بخور استفاده کنید برای این کار کافی است به مدت 10دقیقه سرتان را روی بخار یک ظرف آب جوش قرار دهید و یک حوله یا یک دستمال روی سرتان قرار دهید و بهتر است مقداری اوکالیپتوس به آب در حال بخار شدن اضافه کنید تا به نفس کشیدن شما کمک کند این عمل را 2 الی 3 بار در روز انجام دهید.
بیشترین علائمی که در سرماخوردگی بیمار را اذیت می کند گلودرد ، بی تابی ، گرفتگی بینی و احساس سرما است.
برطرف کردن هر کدام از این ها به تنهایی به بهبودی این بیماری کمک می کند.
همان طور که گفتیم نوشیدن مایعات گرم می تواند به بهبودی سریع سرماخوردگی کمک کند.
شما می توانید مقداری عسل و لیموی تازه به یک لیوان آب جوش اضافه کنید و میل نمایید. همچنین از چای کمرنگ وآب میوه های طبیعی نیز استفاده کنید.
استفاده از ماست نیز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و خوردن آن در دوران سرماخوردگی توصیه می شود.
چند راهکار برای اینکه سرما نخوریم
ورزش کردن : ورزش کردن به سلامتی بدن کمک زیادی می کند.
تحقیقات ثابت کرده است که افرادی که ورزش نمی کنند یا کم ورزش می کنند نسبت به افرادی که 4 الی 5 روز در هفته ورزش می کنند دو برابر بیشتر دچار بیماری می شوند.
داشتن خواب کافی :
شاید باورتان نشود اما باید این را بدانید که اگر خواب کافی در شب نداشته باشید زودتر سرما می خورید و خطر ابتلا به آنفولانزا در شما بالا می رود پس باید به این نکته توجه داشته باشید که داشتن خواب کافی در شب بدن شما را در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا ایمن و تقویت می کند.
افرادی که خواب بیشتری دارند کمتر در معرض ویروس سرماخوردگی قرار می گیرند
همچنین افرادی که خواب عمیقی را تجربه می کنند نسبت به افرادی که خواب سبکی دارند احتمال سرما خوردنشان کمتر است.
رعایت نظافت شخصی :
کارشناسان و پزشکان معتقدند که شستن مرتب دست ها تا حد زیادی می تواند جلوی این بیماری را بگیرد.
شستن دست ها باید به مدت 15 تا 20 دقیقه زمان ببرد.
هیچ وقت با دست کثیف چشمان خود را نمالید که علاوه بر آسیب رساندن به چشم آلودگی و ویروس را به راحتی از طریق بینی و گلو به بدن شما منتقل می کند.
لباس گرم بپوشیم :
تامین گرمای بدن که با پوشیدن لباس گرم و مناسب و همچنین گرم نگه داشتن محیط که می تواند به پیشگیری این بیماری کمک کند.
تغذیه مناسب :
سعی کنید همان طور که گفتیم بیشتر از ویتامین های C و D در برنامه غذاییتان قرار دهید.
دوش آب سرد :
افرادی که بیشتر با آب سرد حمام می کنند بدن مقاوم تری در برابر این ویروس دارند.
استفاده از پروبیوتیک :
وقتی صبح از خواب بیدار می شوید اگر احساس بدی در گلو و بینی خود کردید از قرص های حاوی پروبیوتیک استفاده کنید.
این ماده حاوی باکتری مفیدی است که از بدن شما در برابر باکتری های مضر دفاع می کند.
خوردن سوپ جوجه :
تمام پدر و مادرها همیشه از قدیم تا به الان سفارش می کردند که سوپ جوجه را در برنامه غذایی خود جای دهید این یک تجویز عالی برای پیشگیری از سرما خوردگی بوده است چرا که سوپ جوجه دارای ترکیب ضد ویروسی است و همچنین مایعاتی که حاوی نمک هستند برای مقابله و درمان این بیماری بسیار مفید هستند.
تفاوت و شباهت های سرماخوردگی با آنفولانزا :
شروع بیماری در سرماخوردگی به تدریج است در صورتی که شیوع بیماری در آنفولانزا به سرعت است.
آبریزش بینی ، گرفتگی بدن ، گلودرد و سرفه علائم بیماری در سرماخوردگی است و تب نیز در این بیماری شایع نیست و به صورت خفیف است در صورتی که علائم بیماری در آنفولانزا با تب ، درد بدن ، لرز و سردرد همراه است.
عامل بیماری در سرماخوردگی راینوویروس است ولی عامل بیماری در آنفولانزا همان ویروس آنفولانزا است.
آبریزش بینی و گرفتگی بینی در سرماخوردگی شایع تر است و عوارض شدید دارد مانند : عفونت ریوی که حتی می تواند مرگ آور باشد اما با علائم سرماخوردگی تفاوت دارد.
پس بنابراین توصیه می شود که دستان خود را مرتب شست و شو کنید و دهان و بینی خود را در هنگام سرفه و عطسه برای جلوگیری از انتقال و پیشگیری این بیماری بپوشانید که در هر دو بیماری موثر است.
سرماخوردگی و آنفولانزا هر دو می توانند باعث سردرد شوند ولی شدت سردردی که بر اثر سرماخوردگی ایجاد می شود نسبت به آنفولانزا کمتر است.
سرفه نیز علامت مشترک بین سرماخوردگی و آنفولانزا است.
سرماخوردگی و آنفولانزا هر دو نوعی بیماری ریوی هستند که بر راه هوایی اثر می گذارند و موجب سرفه می شود اما بیشتر عفونت ریوی از عوارض آنفولانزا است.
سرماخوردگی و تاثیر آن برکودکان شیرخوار با سرد شدن هوا احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا وجود دارد.
خیلی از مادران شیرده نمی دانند که آیا شیر دادن به نوزادان در شرایط سرماخوردگی به بچه آسیب می رساند یا خیر.
ما در این مقاله شما را در این رابطه راهنمایی می کنیم.
وقتی مادری هنگام سرماخوردگی تب دارد بدنش به سرعت مولکول آنتی بادی مخصوصی می سازد زمانی که مادر مبتلا به سرماخوردگی می شود نوزاد هم در معرض بیماری است ولی با ادامه شیردهی آنتی بادی ها از طریق شیر مادر به بدن نوزاد وارد می شود که همین امر باعث می شود نوزاد بیمار نشود و یا اگر هم این بیماری به نوزاد منتقل شود بسیار خفیف باشد.
تب موجب کم آبی بدن مادر می شود ، مادری که دچار تب و سرماخوردگی می شود بدن او به مایعات بیشتری نیاز دارد.
مادران مبتلا به سرماخوردگی حتما باید بهداشت فردی خود را بیشتر رعایت کنند زیرا که ویروس از طریق تماس پوستی و ترشحات بینی به نوزاد منتقل می شود نه از طریق خوردن شیر ، پس بنابراین باید مرتب دست هایشان را بشویند.
وقتی که بیماری مادر بسیار به حد خطرناک و جدی برسد بهتر است مادر در هنگام آغوش گرفتن نوزاد خود با استفاده از ماسک مانع از انتقال بیماری از طریق تنفس بینی و دهان به کودک شود.
شیردهی در حین بیماری می تواند از نظر روحی و روانی مادر را حمایت کند زیرا زمانی که مادر بر خلاف تمایلش نمی تواند به کودکش برسد شیر دادن یک راه بسیار خوب برای برقراری ارتباط بین مادر و فرزند است.
مسمومیت غذایی بعد از سرماخوردگی از موارد شایع است که شاید یک مادر شیرده آن را تجربه کند در تمام مدت که مادر علائم ناشی از مسمومیت غذایی را دارد شیردهی بدون وقفه می تواند ادامه پیدا کند.
وقتی مادر غذایی می خورد که به باکتری آلوده است ممکن است مسمومیت غذایی پیدا کند علائم آن به صورت استفراغ ، اسهال در روده مادر هستند و به شیر مادر انتقال پیدا نمی کند.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!