مشکلات نشستن طولانی مدت
مشکلات ناشی از بد نشستن و نشستن های طولانی مدت
همه ی ما می دانیم بد نشستن و نشستن طولانی مدت برای سلامتی ما ضرر دارد و موجب آسیب زدن به بدن و خصوصا ستون فقرات می شود.
اگر کار و شغل شما به گونه ای است که مجبور هستید ساعت ها ساکن پشت میز بنشینید بیشتر باید مراقب خودتان باشید زیرا وضعیت نشستن شما ارتباط مستقیمی با بقیه ی اعضای بدنتان دارد.
دانشمندان پی برده اند که نشستن طولانی مدت و بی وقفه پشت میز موجب ضعیف شدن عملکرد مغز و همچنین آسیب رسیدن به عروق مغزی می شود.
مغز مه آلود یکی دیگر از مشکلاتی است که در اثر کاهش جریان خون و اکسیژن در مغز ایجاد می شود وقتی که ما در حال انجام کاری هستیم یا به قولی در حال فعالیت هستیم خون و اکسیژن به مغز می رسد و باعث تولید هورمون های خوش خلقی می شود اما وقتی که ما پشت میز می نشینیم و خانه نشین هستیم جریان خون و اکسیژن به خوبی به مغز نمی رسد و باعث کاهش ترشح هورمون های خوش خلقی می شود و همین امر موجب آشفتگی مغز و کم شدن قدرت تمرکز می شود.
در زمان قرار گرفتن پشت میز هنگام کار کردن با کامپیوتر که معمولا ساعت ها طول می کشد باعث وارد شدن فشار های مکرر و دائمی به عضلات و ساختار استخوانی گردن می شود که از انتهای جمجمه تا مهره های پشت را درگیر می کند و باعث آسیب رسیدن به بدن می شود.
بهتر است برای کم شدن این آسیب ها به بدن هنگام کار با کامپیوتر صاف بنشینید، گردن را جلو نیاورید و سعی کنید شانه و ستون فقرات در یک راستا قرار بگیرند.
والدین در زمان کودکی برای جلوگیری از بروز مشکلات استخوانی در آینده برای فرزندان خود حساسیت های بسیاری دارند.
پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که حرکات صحیح و درست ورزشی باعث ایجاد جریان خون و ارسال مواد مغزی به دیسک های بین مهره ای می شود اما نشستن های طولانی مدت باعث اختلال در هم ترازی دیسک ها و ایجاد کلاژن های سخت بین تاندون ها و لیگمان ها می شود.
اگر شغل شما به گونه ای است که پشت میز نشین هستید حتما حواستان به صاف نشستن خود باشد، گردن با شانهها حتما هم تراز باشد و حتما از زیرپایی های مخصوص استفاده کنید و هیچ گاه پاهای خود را آویزان نگه ندارید و از یک پشتی مناسب برای پر کردن گودی کمر خود کمک بگیرید.
افرادی که پشت میز می نشینند بیماری های مزمن مانند: سرطان کولون روده بزرگ، کبد چرب و بیماری های قلبی و عروقی آن ها را تهدید می کند. این افراد اگر ورزش های منظم نیز انجام می دهند باید این بیماری ها را جدی بگیرند.
وقتی در حالت نشسته هستید باعث می شود جریان خون و مقدار کالری سوزی بدن شما کاهش پیدا کند و همچنین خطر گرفتگی عروق، فشار و کلسترول خون بالا، مشکلات گوارشی و کبد چرب در بدن شما افزایش پیدا می کند.
حتی اگر بعد از کار به ورزش کردن می پردازید تنها به آن اکتفا نکنید حتما باید در طی روز و در حین کار وقفه کوتاهی به کار خود دهید و چند قدمی راه بروید.
در تغذیه خود باید بسیار مراعات کنید که مواد غذایی چرب مثل فست فود که موجب بالارفتن چربی شما می شود و سلامتی شما را به خطر می اندازد در محل کارتان که تحرک زیاد ندارید استفاده نکنید.
وقتی که شما نشسته هستید و فعالیتی ندارید باعث می شود عضلات شما نرم و فرسوده شود در صورتی که بدن شما تحرک دارد ( راه می روید و یا اشیایی را جابجا می کنید) باعث می شود که عضلات شما دیرتر فرسوده و تخریب شود.
تحرک منظم بدن باعث تحریک و تولید آنتی اکسیدان های محافظ سلول های بدن می شود این در صورتی است که بی تحرکی سلول ها را در معرض رادیکال های آزاد قرار می دهد. رادیکال های آزاد مولکول هایی هستند که باعث آسیب سلول ها و پیری زودرس می شود.
خطر ابتلا به دیابت نوع2 در افراد کم تحرک زیاد تر است.
نشستن های طولانی مدت در پشت میز بیشتر در بین افرادی که چاقی مفرط دارند باعث بروز ترومبوز وریدی عمقی می شود.
زمانی که جریان خون متوقف می شود مایعات بدن در قسمتی از پا جمع می شود و لخته خونی ترومبوز وریدی را تشکیل می دهند.
اگر این لخته خون ها وارد ریه ها شود باعث آمبولی ریوی می شود که بسیار کشنده است.
نشستن های طولانی مدت و کم تحرکی باعث ورم قوزک پا، واریس و پوکی استخوان نیز می شود.
نشستن نا مناسب و طولانی مدت در افراد سالمند خطر بروز فلجی را 50 درصد افزایش می دهد.
افرادی که بیش از یک ساعت در روز تلویزیون تماشا می کنند و یا به بازی های رایانه ای می پردازند 61 درصد بیشتر از بقیه افراد در معرض خطر مرگ هستند و آن هم به علت بی تحرکی است.
حتما در بین دیدن تلویزیون از جای خود بلند شوید و چند حرکت کششی انجام دهید.
بی تحرکی و نشستن طولانی مدت امروزه در بعضی از شغل ها امری رایج شده است که این بی تحرکی ما موجب عوارض خطرناک در بدن می شود.
بیشتر افراد تنها کمردرد را علت نشستن های طولانی مدت میداند اما خطرات جدی تری را در پی دارد مثل مرگ های زودرس که طی تحقیقات به عمل آمده نشان داده شده است که 60 درصد از مرگ و میر ها در جهان به علت کم تحرکی افراد است.
چند عادت اشتباه در هنگام انجام کار
1) مانیتور را در سطح چشم نگه نمیدارید:
چشمان شما باید مطابق با نقطه ای روی صفحه باشد که حدود 2-3 اینچ (7-5 سانتی متر) در زیر بالای مانیتور شما قرار دارد. اگر شما در این حالت قرار بگیرید سرتان را خم نمی کنید. هنگامی که صفحه در حالت صحیح قرار بگیرد گردن و پشت شما آسیب نمیبیند.
2) شانه های خود را به عقب نمی کشید ویا پشت خود در برابر صندلی صاف نگه نمی دارید:
همیشه بایدپشت شما با پشت صندلی اداری هماهنگ باشد و باید از خم شدن به جلو خودداری کنید.
3) پای خود را بر روی زمین به صورت صاف قرار ندهید:
وقتی پاهای شما بر روی زمین صاف است بهتر است زانو ها را خم نگه دارید کارشناسان می گویند خیلی بهتر است کفش های خود را نیز در بیاورید به خصوص هنگامی که کفش پاشنه دار به پا دارید. همچنین اگر صندلی شما قابل تنظیم نیست حتما از زیر پایی استفاده کنید.
4) انداختن پاها بر روی هم:
عبور پاها از روی هم هنگام کار مفید نیست پزشکان می گویند این امر موجب فشار خون بالا می شود. می توانید هربار که احساس نیاز به انداختن پاهایتان روی هم کردید سعی کنید برخی از تمرینات را انجام دهید.
5) ارتفاع کمر را تنظیم نمی کنید: در حالی که روی یک صندلی اداری در پشت یک میز نشسته اید ممکن است موقعیت صحیح بازوها را فراموش کنید. بازوها باید در زاویه 75 درجه تا زاویه 90 درجه در آرنج ها انعطاف پذیر باشند. این امر نه تنها برای جلوگیری از درد کمر است بلکه برای تقویت آن ها هم توصیه می شود.
6) ارتفاع صندلی خود را تنظیم نمی کنید:
ارتفاع صندلی خود را طوری تنظیم کنید که زانو های شما کمی پایین تر از ران شما باشد اصولا پاهای شما باید با زاویه 90 درجه خم شود ممکن است در ابتدا برای شما این کار خیلی سخت باشد اما سعی کنید این وضعیت را تا حد ممکن حفظ کنید.
بیشتر افراد در روز در حدود 14 ساعت در حالت نشسته هستند.
پژوهشگران پی برده اند که نشستن یک حالت غیرطبیعی برای بدن است که بدن انسان با نشستن های طولانی مدت سازگار نیست.
به طور عادی ستون فقرات انسان به شکل S است و علت آن هم این است که در برابر تغییر شکل مقاوت داشته باشد.
ولی در حالت نشسته به شکل C شباهت دارد. افرادی که قوز می کنند عضلات شکم آن ها ضعیف تر می شود و فشار به لگن خاصره و مهره های گردن آن ها وارد می شود و منجر به فشار بر روی دیسک های گردن می شود.
فشارهای متغیر بر روی ستون فقرات موجب گیرافتادن مهره های گردن می گردد که باعث می شود جریان خون مغز کاهش پیدا کند و فرد دچار سردرد و تاری دید شود.
ستون فقرات چهارچوبی برای حفظ و نگه داری سلول های داخل بدن است که باید ستون فقرات را صاف نگه دارید تا فشار دائمی زیادی روی آن ها وارد نشود.
و در آخر نیز این بد نشستن ها منجر به انعطاف پیدا کردن ستون فقرات و لگن می شود و همه ی این ها باعث بد راه رفتن افراد می شود.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!