مکمل های ورزشی و خطرات آن
مکمل های ورزشی و خطرات آن
جوانان ترجیح می دهند به جای ورزش کردن مداوم و پرورش اندام خود با تمرینات صحیح و اصولی، از مکمل های ورزشی غیر استاندارد مانند: آمپول ها، داروها و...برای رسیدن به فرم بدنی آرمانی خود استفاده کنند.
مکمل های ورزشی در بسیاری از موارد سلامت فرد را به خطر انداخته و سبب بروز بیماری هایی خواهد شد که ادامه مطلب بیان می گردد.
کیفیت عملکرد مکمل ها به این صورت می باشد که برای برخی ورزش ها آن هم در شرایط خاص تاثیر گذار می باشد و به ورزشکاردر رسیدن به قدرت و آمادگی جسمانی ، حفظ آن وداشتن فرم و شکل بدنی دلخواه کمک خواهد کرد.
در برخی رشته های ورزشی که ورزشکار در طول مدت مسابقات می باشد، برای جلوگیری از خستگی وهمچنین ریکاوری بدن، مصرف مکمل های استاندارد زیر نظر پزشک ورزشی می تواند مناسب باشد.
معمولا یک ورزشکار با وزن 90 کیلوگرم در طول روز تقریبا به130 الی 150 گرم پروتئین نیاز دارند.
در چنین حالتی با مقایسه وزن می توان الگوی خوبی برای میزان مصرف پروتئین متصور شد، این اندازه از پروتئین با مصرف مواد غذایی همچون گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی، تخم مرغ، لبنیات و ... در برنامه غذایی تامین خواهد شد.
همچنین تغذیه مناسب اسید های آمینه مورد نیاز فرد را برای او تامین می کند.
ویتامین ها و فیبرها هم از طریق تغذیه مناسب مانند مصرف مبوه و سبزیجات به شخص خواهد رسید.
امروزه مصرف ناآگاهانه و به عبارتی خودسرانه مکمل ها در بسیاری از باشگاه ها، توسط ورزشکاران صدمات جبران ناپذیری را به آنها وارد می کند.
عوارض این دسته از مکمل ها بنا بر نوع مکمل و میزان استفاده و زمان مصرف به دو دسته عوارض قابل بازگشت و عوارض برگشت ناپذیر تقسیم می شود.
به طور کلی مصرف مکمل های غذایی و مکمل های دارویی و هورمون ها ، بیماری های زیادی را برای فرد مصرف کننده در پی خواهد داشت،
همانطور که ذکر شد، بسته به نوع، میزان و مدت زمان مصرف در افراد متفاوت است.
اختلالات اعصاب وروان مانند پرخاشگری، بی حوصلگی، استرس و اضطراب، افسردگی، سردردهای شدید، اختلالات متابولیسمی در بدن مانند فشار خون بالا، ازدیاد میزان کلسیم موجود در خون، بالا رفتن قند خون
اختلالات گوارشی مانند ایجاد تهوع، استفراغ، یبوست، زخم های گوارشی مانند زخم معده، اختلالات در پوست نظیر ریزش موهای سر، قرمزی رنگ صورت، پوست چرب ؛ مشکلات و عوارض در خون مانند کم خونی، کمبود آهن وکم شدن مواد انعقاد خون ؛ تاثیرات منفی کلیوی و کبدی مثل مشکلات در عملکرد کبد، بروز سرطان کبد، نارسایی کبد چرب،
مشکلات کلیوی؛ مشکلات هورمونی در زنان نظیر:
رشد موهای زائد ، مردانه شدن صدا، اختلال در زمان قاعدگی، و اختلالات هورمونی در مردان نظیر: بلوغ جنسی زود تر ازموقع، کاهش میل جنسی، کوتاهی قد، احتمال ایجاد ناباروری با مصرف مقادیر بالا از این دسته عوارض می باشند.
به جرات می توان گفت تمامی ورزشکاران شرکت کننده در مسابقات بدنسازی ، پرورش اندام، فیت نس و... از دارو ها و مکمل های ویژه استفاده می کنند .
این ورزشکاران هم از لحاظ قدرت جسمانی ، آمادگی و تفکیک عضلانی و حتی قدرت قلبی و عروقی، نوعی دوپینگ انجام می دهند.
یکی از دلایل وارد نشدن این رشته ها به المپیک ، استفاده از مواد غیر قانونی و مخاطره آمیز برای سلامت انسان می باشد.
با وجود خیل عظیم ورزشکاران و طرفداران ، این رشته از ورزش از نظر کمیته های پزشکی ورزشی سر تاسر دنیا از نظر استفاده از مواد نیرو زا یا همان دوپینگ متخلف محسوب می شوند و جایی در المپیک ندارند.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!