هر آنچه که باید در مورد ورزش صبحگاهی بدانیم
هر آنچه که باید در مورد ورزش صبحگاهی بدانیم
بهترین زمان برای ورزش در طول ۲۴ ساعت شبانه روز چه ساعتی است ؟
صبح ورزش کنیم یا شب ؟
پیش از صرف صبحانه و یا پس از آن ؟
چه مقدار زمانی را صرف ورزش کنیم ؟
کجا ورزش کنیم ؟
به تنهایی و یا در جمع ورزش کنیم ؟
و بسیاری سوالات دیگر که ذهن افراد را در چگونگی انجام فعالیت های ورزشی مشغول کرده است .
در این مقاله سعی شده به طور اجمالی بر پایه تحقیقات علمی و متخصصین پزشکی، ورزشی به پاره ای از این سوالات پاسخ داده شود تا کمکی باشد در جهت بالا بردن سطح سلامت جامعه .
امید است با رعایت این نکات بتوانید از انجام فعالیت های ورزشی لذت برده و از آسیب ها احتمالی نیز جلوگیری کنید .
اغلب متخصصان ورزشی، مربیان و ورزشکاران حرفه ای بر این عقیده هستند که فعالیت های ورزشی در هنگام صبح می تواند برای افراد فواید بسیاری به همراه داشته باشد .
به دلیل آلودگی هوا در شهرهای بزرگ در هنگام صبح سطح اکسیژن هوا بیشتر بوده و میزان آلاینده های خطرناک که برای سلامتی مضر می باشند کمتر است،
پس ورزش صبحگاهی را می توان در این زمان از روز انجام داد.
از فواید ورزش صبحگاهی می توان به شادابی بیشتر افراد، دور شدن از استرس های روزانه، کاهش اشتها و به تبع آن لاغری و بسیاری فواید دیگر اشاره کرد .
به دلیل زندگی ماشینی، کمتر شدن ارتباطات صمیمی بین افراد، مشاغل پر استرس و ... بهتر است ورزش صبحگاهی را در مکان های عمومی مثل پارک ها انجام داد که این به نوبه ی خود باعث رفع استرس و درمان افسردگی می شود .
حال این سوال پیش می آید که ورزش صبحگاهی چگونه ورزشی است ؟
طبق نظریه متخصصین ورزش و مربیان حرفه ای ورزش صبحگاهی شامل حرکات ورزشی موزون، ریتمیک مانند ایروبیک، کششی و تمرکزی می باشد که ضربان قلب ورزشکار را بالا برده و در هوای معمولی موجب تعریق بدن می شود .
ورزش صبحگاهی سبب افزایش تمرکز و بالا رفتن قدرت ذهن شده و به دلیل بالا رفتن متابولیسم بدن ( سوخت و ساز ) در ابتدای صبح تا ساعت های بعد از انجام ورزش روند سوخت و ساز بالا می ماند و در نتیجه در طول روز کالری بیشتری سوزانده می شود که خود سبب لاغری می شود .
نکات مهم در مورد ورزش صبحگاهی
در هنگام صبح به دلیل سرمای هوا ( فصول سرد سال )، فعالیت های ورزشی در محیط های باز برای افرادی که دچار حساسیت های خاصی هستند ( بیماری های ریوی ) توصیه نمی شود،
همچنین به افرادی که ازنارسایی های قلبی عروقی و یا بیماری هایی نظیر دیابت رنج می برند توصیه می شود برای انجام فعالیت های ورزشی با پزشک خود مشورت کنند .
برای افرادی که در فصول سرد باید به تمرینات خود ادامه دهند بهترین وسیله برای پیاده روی و گرم کردن بدن، تردمیل میباشد.
در هنگام صبح تنظیمات هورمونی بدن در حالت نامتوازن است و همچنین غلظت خون بالا بوده و در صورت انجام تمرینات سخت و قدرتی در هنگام صبح احتمال خطراتی نظیر سکته قلبی، ایست قلبی و کاهش قند خون و .... را افزایش می دهد .
در هنگام صبح به دلیل اینکه بدن به تازگی از خواب بیدار شده، آمادگی فعالیت بدنی شدید را ندارد، به همین دلیل در ورزش صبحگاهی از انجام دادن حرکات قدرتی و بدنسازی و دویدن های شدید پرهیز کنید تا مشکلی برایتان ایجاد نشود .
لازم به ذکر است گفته شود که افراد میانسال باید از ورزش صبحگاهی در هوای آزاد پرهیز کنند .
متخصصین ورزش بهترین زمان برای انجام فعالیت ورزشی را ۵ الی ۷ بعد از ظهر می دانند .
در هنگام صبح به دلیل اینکه دمای بدن پایین تر از حد معمول است احتمال آسیب به بافت های عضلانی بالا می باشد .
در ورزش صبحگاهی باید در مدت زمان ۸ الی ۱۰ دقیقه حرکات نرمش و کششی انجام شود .
قبل و بعد و در حین انجام فعالیت حتما آب بنوشید تا بدنتان احساس کمبود آب نکند و سموم باقی مانده از طریق ادرار دفع شود .
متخصصان بر این باورند که ورزش صبحگاهی باید ۳ الی ۵ بار در طول هفته به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه انجام شود تا نتایج مثبتی را برای فرد ایجاد کند.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!