دستگاه اسمیت
دستگاه اسمیت
دستگاه اسمیت وحرکات متنوع با این دستگاه ، مخترع دستگاه اسمیت شخصی به نام جک لالن بود.
وی حدودا درسال 1950 این اختراع را به باشگاه های بدنسازی برای بهبود عملکرد ورزشکاران عرضه کرد.
بدنسازی به نام «رادی اسميت» اين دستگاه را در باشگاه ديد و آن را به شهر لوس آنجلس برد که در این شهر باشگاه پرورش اندام داشت و از آن دستگاه کامل تری ساخت که تقریبا مشابه دستگاه های امروزی است ،
استفاده از وزنه چه به صورت هالترو دمبل مورد توجه مربیان و ورزشکاران این رشته برای حجم و شکل دهی عضلات است، اما استفاده از دستگاه اسمیت نیز به صورت صحیح می تواند عملکرد عضلات را بهبود ببخشد.
وقتی با دستگاه اسمیت کار می کنید تمام تمرکز شما روی وزنه و انجام حرکت مورد نظر است.
این دستگاه به دلیل ایمنی و نیز دامنه حرکتی تعریف شده برای آن، به ورزشکار اطمینان خاطر را برای انجام حرکات خود با وزنه های سنگین تر را می دهد.
همچنین دستگاه اسمیت به سبب طراحی خاص دامنه حرکتی عضله را مشخص کرده و از استراحت عضله یا ریکاوری آن در حین انجام حرکت جلوگیری می کند.
از دستگاه اسمیت می توان در حرکت های متفاوتی در ورزش بدنسازی استفاده کرد و به تقویت عضلات پرداخت.
به عنوان مثال حرکت اسکوات، پرس سینه وبالا سینه، سرشانه از جلو و پشت و بسیاری حرکات دیگر که به اختصار در ذیل به آنها اشاره خواهد شد.
حرکت اسکوات حرکتی سخت و دشوار است و به دلیل فشار بر روی عضلات مختلف در نوع خود حرکتی کم نظیر است.
در انجام این حرکت بعد از قرار گرفتن در محل مناسب در زیر میله هالتر، (استفاده از کفش ورزشی مناسب الزامی است) در هنگام شروع حرکت اسکوات پا با دستگاه اسمیت ، پا ها را بنا به نوع حرکت اسکوات باز کنید.
در حدود 20 الی 30 سانتی متر جلو تر از میله هالتر قرار گرفته و ضامن را آزاد کنید.
به آرامی زانو ها را خم کنید و تا حدود 90 درجه بنشینید(می توانید از یک میز باشگاهی کمک بگیرید، تا زمان لمس نشیمنگاه با میز) به پایین بروید.
اندک زمانی مکث کرده و به نقطه شروع حرکت بلند شوید. هرگز زانو ها را در پایان حرکت قفل نکنید .
دقت داشته باشید که میزان نشستن شما ممکن است در میزان فشار بر روی مفاصل تاثیر مستقیم داشته باشد.
ساق پا ايستاده
دستگاه ساق پا به نوبه خود دستگاه کاملی به شمار می رود.
اما استفاده از اسمیت برای حرکت ساق پا عملکرد عضلات ساق پا را بهتر کرده موجب افزایش قدرت این عضلات می شود.
در انجام این حرکت حفظ تعادل اهمیت زیادی دارد. در عین حال شما از بی خطر بودن این حرکت اطمینان داشته و تمام تمرکز خود را در اجرای حرکت به کار می بندید.
اگر بتوانید در انجام این حرکت از یک سکو یا پله (مثلا گذاشتن فوم های محکم یا استفاده و چیدن چند وزنه در زیر پا و در نوک پنجه ها ) بهره ببرید ، کشش و انقباض بهتری در عضله پیدا می شود.
پرس سينه و بالا سينه
برای انجام این حرکت از میز پرس سینه یا میز بالا سینه که هنگام تمرین با هالتر از آن استفاده می کنید ، بهره بگیرید. میز پرس سینه را طوری زیر دستگاه اسمیت تنظیم کنید تا در هنگام پایین آمدن درست روی سینه شما قرار بگیرد.
(وسط سینه کمی به زیر سینه نزدیک تر).در هنگام تنظیم میز بالا سینه نیز دقت کنید زمانی كه دراز كشيدهايد بخش بالايی عضلات سينه مستقيم زيرميله قرار گرفته باشد.
در هنگام آزاد كردن ضامن هالتر، مچ دستها را نبايد بيش از حد سمت عقب ببرید ، زیرا اين كار می تواند آرنجها را به سمت جلوی بدن متمايل کند.
زمانی كه هالتر را پائين می آورید کمی مانده تا سينه را لمس کند و در هنگام بالا بردن میله نیز مقداری مانده تا آرنجها كاملاً قفل شوند توقف كنيد ، این کار سبب حفظ حداكثر فشار روی عضلات می باشد.
زمانی كه حرکت پرس سينه با اسميت را انجام می دهید، می توانيد بالانس و تعادل وزنه را فراموش کرده و فقط روی انقباض و درگيری عضلات متمرکز شوید.
پرس سرشانه
برای انجام اين حركت از ميزی استفاده كنيد كه پشتی عمودی داشته باشد.
البته شيب تكيهگاه یا میز نبايد كاملاً به صورت عمودی باشد و بايد چند درجه كمتر از ۹۰ باشد که این استاندارد در ساخت میز ها لحاظ می گردد.
هنگامی كه می خواهيد ضامن دستگاه را رها كنيد بيش از اندازه مچها را به سمت عقب نبرید زیرا اين عمل شما را وادارمی كند آرنجها را به سمت جلوی بدن متمايل كنيد.
جهت حفظ فشاری مداوم بر روی عضله های جلويی سرشانه، ميله هالتر را تا چانه خود پائين بیاورید و در زمان بالای حركت هم کمی مانده به بازشدن كامل آرنجها یا قفل شدن آرنج ها حركت را متوقف كنيد.
همانطور که اشاره شد عقب بردن مچ ها حرکتی اشتباه است و به مفاصل مچ دست آسیب می رساند.
كول با هالتر
در هنگام اجرای حرکت کول با دستگاه اسمیت پس از گرفتن میل هالتر به نحوه صحیح و پس از آزاد نمودن ضامن، هنگامی كه وزنه را به سمت بالا می برید، آرنجها باید بالا و به سمت بيرون بدن حركت کنند.
همچنین بدن خود را نزديك به ميله نگهداريد.
اين روش ها و تکنیک ها سبب خواهد شد، تمركز و انقباض و فشار، روی بخش كناری سرشانهها قرار بگيرد در بخش بالای حركت مختصری مانده به صاف شدن كامل آرنجها توقف كنيد.
اين حركت می تواند فشار زیادی روی مچها وارد كند پس در هر جلسه تمرين ازاین حرکت را بکار نبرید، كه تداوم آن سبب ایجاد آسيب در مچ دستها خواهد شد.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!