مضرات ورزش در هوای آلوده
مضرات ورزش در هوای آلوده
ورزش اصولی یکی از بهترین راه های حفظ سلامتی برای افراد جامعه می باشد .
پزشکان و متخصصین پزشکی ورزشی روزانه 20 دقیقه ورزش سبک مانند پیاده روی را برای حفظ سلامتی و تندرستی افراد توصیه میکنند.
اغلب افراد به دلیل مشغله های فراوان زندگی شهر نشینی این زمان را در برنامه روزانه خود قرار نمی دهند .
در دنیای مدرن امروز و در اثر ارتباطات شاهد افزایش بیماریی ها و اختلالات بدنی و روحی و روانی می باشیم که ناشی از کم تحرکی و استفاده فزاینده از غذاهای ناسالم می باشد.
همچنین در زندگی روزمره، مردم به دلیل عدم فعالیت های جسمانی دچار چاقی و افزایش وزن و در پی آن گسترش بیماری های قلبی عروقی، بیماری های مضمن ریوی ، انسداد شریان ها ، سکته های قلبی و مغزی و... شده و سالانه هزاران مورد مرگ و میر افراد در اثر ورزش نکردن و تغذیه ناسالم گزارش می شود.
حال افرادی نیز هستند که در برنامه روزانه خود بخشی از زمان را به ورزش اختصاص می دهند و از فواید آن سود می برند.
ورزش در فضای سبز و پارک ها در هوای آزاد معمولا مورد توصیه اغلب متخصصین است.
اما امروزه در کلان شهر هایی مانند تهران ، اصفهان و... این مسئله به عنوان دغدغه ای میان ورزشکاران مطرح است که فواید ورزش کردن در هوای آلوده بیشتر است یا مضرات آن؟!
طبق نظر متخصصین ضرر های ناشی از فعالیتهای بدنی در هوای آلوده از فواید آن بسیار بیشتر می باشد.
ورزش کردن در هوای آلوده بسیار خطرناک می باشد .
بویژه برای افرادی که به بیماری های مضمن قلبی و ریوی دچار می باشند.
طبق نظر متخصصین ورزش در هوای آلوده کلان شهر هایی نظیر تهران در روز های ناسالم برای سایر افراد نیز مضر است.
ورزش در روزهای ناسالم به دلیل افزایش ضربان قلب ،ورود ذرات آلاینده به بدن به طور فزاینده ای افزایش پیدا می کند،وحدود چندین برابر زمانی می شود که ورزش نمی کنید.
آلودگی ها و ذرات معلق در هوا مانند سرب و...از طریق خون وارد سیستم خون رسانی بدن شده و به بافت ها و اندام های داخلی بدن آسیب های فراوانی می رساند.
در هوای آلوده میزان اکسیژن هوا کمتر می باشد و در این حالت قلب باید عملکرد خود را برای رساندن اکسیژن افزایش داده که این امر باعث ورود ذرات نا سالم و آلاینده ها به بدن شده که جبران ناپذیراست .
از اثرات منفی پس از ورزش و فعالیت های بدنی در هوای آلوده که در بدن فرد ایجاد میشود ، می توان به سردردهای شدید، قرمز شدن رنگ چشم ها، سوزش چشم ها ، درد و سوزش در ناحیه حلق و گلو، به وجود آمدن اخلاط ناشی از استنشاق آلاینده ها،بی حالی و کم حوصللگی، سرفه و عطسه و پایین آمدن قدرت سیستم دفاعی بدن اشاره کرد.
بسیار دیده شده که در روزهای نا سالم افراد برای ورزش کردن از ماسک های پزشکی استفاده می کنند.
این قبیل ماسک ها نمی تواند از ورود آلاینده های موجود در هوا به سیستم تنفسی جلوگیری کنند ،در نتیجه استفاده از آن تاثیر چندانی جهت جلوگیری از ضرر های وارد شده بر بدن نخواهد داشت.
در نظر داشته باشید انجام ورزش و فعالیت های ورزشی در جهت سلامتی انجام می گیرد، در حالیکه ورزش در هوای آلوده بسیار مضر است و آسیب های جدی به قلب و ریه وارد می کند.
چند پیشنهاد:
1- در روزهای نا سالم سعی کنید در محیط های باز و آلوده قرار نگیرید .
بخصوص افراد پرخطر که شامل افرادی با سابقه بیماری های قلبی ، ریوی ، تنفسی و آسم هستند بهتر است این نکته را بیشتر رعایت کنند.
2-چه ورزش کنیم و چه ورزش انجام ندهیم، بهتر است در روز های ناسالم ،بیشتر از مایعات مانند آب، میوه و سبزیجات تازه ، آبمیوه های طبیعی و مهم تر از همه از شیر که کلسیم فراوانی دارد استفاده کنیم تا تاثیرات منفی آلودگی هوا را تا حد امکان کاهش دهیم.
3- می توانید در چنین روزهایی اگر تمایل به ورزش دارید در پارک هایی که درختان فراوانی دارند ورزش کنید، مانند پارک های جنگلی در شهر ها بزرگ.
4-ورزش کردن در باشگاه که دارای سیستم تهویه خوب باشد یا رفتن به استخر های سرپوشیده و انجام ورزش شنا می تواند جایگزین خوبی باشد، که مکانها تحتالشعاع ویروس کرونا قرار گرفته و تمامی باشگاهها و مراکز تجمع گروهی یا تعطیل است یا نباید در آن اماکن حضور داشت .
5- بهترین راه کار برای ورزش بدون دغدغه و به دور استرس و نگرانی ، از آلودگی های هوا، آلودگی های صوتی ، اثرات منفی ناشی از گرم یا سرد بودن هوا ،بارش باران یا برف و... استفاده از ، تردمیل، دوچرخه ثابت و یا اسکی فضایی در منزل است.
با داشتن یک تردمیل و یا دوچرخه ثابت می توانید همواره و بدون در نظر گرفتن شرایط محیطی در منزل خود و در آرام ترین حالت و زمان ممکن ورزش کرده و از آثار مطلوب آن بهره مند شوید.
در این مقاله سعی شد از اثرات مخرب و منفی ورزش کردن در روزهایی که هوا آلوده است و خطرات و عوارضی که گاه جبران ناپذیر است به اختصار مطالبی ذکر شود.
امید است با مطالعه این مطالب در بهبود سلامت جامعه قدم کوچکی برداشته شود.
با سپاس...
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!