خواص سبزیجات قرمز

خواص سبزیجات قرمز
سبزیجات تازه از سالم ترین مواد غذایی هستند و هر کدام از آنها خواص و فواید بسیار دارند.
سبزیجات انواع مختلف و همچنین گونه های متفاوت با رنگ های مختلف دارند که خواص آن ها با توجه به رنگ آن ها متفاوت است.
سبزیجات دارای رنگ های مختلفی هستند که ما در این مقاله سعی داریم شما را با خواص این سبزیجات آشنا کنیم پس با ما همراه باشید.
دلیل رنگ سبزیجات بستگی به عوامل مختلف دارد اما عامل رنگ سبزیجات قرمز دو ماده لیکوپن و آنتوسیانین است که دارای خواص زیاد و قدرتمندی هستند.
آنتوسیانتین از کبد محافظت می کند و باعث کاهش التهابات و فشارخون نیز می شود و همین طور نور چشم و یا همان بینایی را بهبود می بخشد.
و اما لیکوپن ها، لیکوپن یک آنتی اکسیدان است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و همچنین خطر بروز عفونت را کاهش می دهند و به سلامت چشم کمک می کنند.
همچنین از صدمات وارده به بدن در مقابل دود دخانیات محافظت می کنند.
نکته قابل توجه این است که هر چه رنگ این سبزیجات عمیق تر و تیره تر باشد مواد مغذی آن ها نیز نظیر: آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی بیشتر است.
در این قسمت از این مقاله شما را با برخی از سبزیجات آشنا میکنیم:
1) چغندر
چغندر یا همان لبو سرشار از آنتی اکسیدان است که منبع خوبی از پتاسیم، فیبر، فولات، نیترات و ویتامینC است.
چغندر به کاهش فشار خون و بهبود جریان خون و استقامت و مقاومت ورزشی شما کمک بسیار زیادی می کند بهتر است ریشه ی آن را با کمی روغن( روغنی که برای قلب مفید باشد) سرخ کنید و برگ های این گیاه را که سرشار از ویتامین های A، C، K است را تفت دهید و میل کنید.
آب لبو نیز خاصیت زیادی دارد اما در خوردن آن نباید افراط کنید بهتر است هفته ای یک بار از آن استفاده کنید و اگر از طعم آن خوشتان نمی آید بهتر است آن را با آب دیگر میوه ها و سبزیجات ترکیب و میل نمایید.
2) کلم قرمز
رنگ غلیظ و عمیق این کلم از آنتوسیانین موجود در آن است که سرشار از آنتی اکسیدان است که خطر ابتلا به اختلالات مغزی، سرطان و بیماری قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
کلم قرمز که بیشتر به رنگ بنفش دیده می شود سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که برای بهره گرفتن و استفاده درست از آن بهتر است این سبزی خوشمزه را به صورت خام مصرف کنید.
اگر قصد پخت آن را دارید سعی کنید با آب کم و همین طور مدت زمان کوتاه آن را بپزید تا آنتوسیانین ها و گلوکوزنیولات و مواد مغذی آن از بین نرود.
علاوه بر همه ی این ها کلم قرمز روده را ضدعفونی می کند و بهتر است برای تقویت باکتری های مفید روده آن را به صورت تخمیر شده استفاده کنید.
3) گوجه فرنگی
گوجه فرنگی منبع خوبی از لیکوپن، ویتامینC و پتاسیم است.
گوجه فرنگی یکی از پرمصرف ترین نوع سبزیجات داخل آشپزخانه است که برای پخت بیشتر غذاها از آن به صورت های مختلف استفاده می شود.
بهتر است از پخته گوجه فرنگی با اندکی روغن استفاده کنید زیرا در این صورت لیکوپن بیشتری جذب بدن می شود.
4) فلفل دلمه ای قرمز
فلفل دلمه ای قرمز برای سلامت سیستم ایمنی بدن و همچنین شفافیت و درخشندگی پوست بسیار مفید است و ویتامین C موجود در آن از بدن در برابر عفونت ها محافظت می کند.
فلفل دلمه ای قرمز جز سبزیجات شیرین است که خود به تنهایی 30 کالری دارد و نیاز بدن ما را از ویتامین A روزانه برطرف می کند و چیزی بیشتر از نیاز بدن به ویتامین C، ویتامین بدن را تامین می کند.
بهتر است برای دریافت بیشتر ویتامین B6 و E و فولات فلفل دلمه ای را به صورت پخته استفاده کنید.
5) تربچه
تربچه جزآن دسته از سبزیجات تند و تیز است که سرشار از ویتامین C و پتاسیم است و یک میان وعده بسیار عالی است چون در حدود نصف فنجان آن حاوی 9 کالری است.
تربچه دارای فیبر است که به سیری طولانی کمک زیادی می کند در کنار اینکه تربچه خام سرشار از ویتامین و مواد معدنی و آنتی اکسیدان است.
تربچه ترش نیز بسیار مغذی بوده و برای سلامت روده بسیار مفید است.
6) فلفل قرمز تند
علت تندی فلفل قرمز به خاطر کپسایسین موجود در آن است که برای تسکین درد بسیار مفید است.
بیشتر محققان و دانشمندان در حال تلاش و جستجوی خواص ضد سرطانی کپسایسین هستند.
از فلفل قرمز به عنوان یک سبزی ضدالتهاب یاد می کنند.
فلفل قرمز سرشار از منیزیم، مس و ویتامینA است.
7) رادیکیو
رادیکیو از سبزیجات برگ تیره مغذی است که سرشار از فولات، مس، منگنز و ویتامین های E، B6، C، K است.
مقدار ویتامین K موجود در این گیاه در نصف فنجان بیشتر از چیزی است که بدن ما روزانه به آن احتیاج دارد.
8) کاهو برگ قرمز
این کاهو نیز همانند رادیکیو سرشار از مواد مغذی است که از بدن در برابر انواع سرطان و نیز پیری زودرس محافظت می کند.
معمولا سبزیجات با برگ های قرمز و تیره نسبت به سبزیجات با رنگ های روشن دارای مواد مغذی، آنتی اکسیدانی و ویتامین B6 بیشتری هستند.
برگ های این سبزی برای آب رسانی بدن عالی هستند چون 95 درصد این سبزی را آب تشکیل داده است.
9) ریواس
ریواس سرشار از کلسیم، پتاسیم و ویتامین C است و یک فنجان از این سبزی به طور تقریبی نیمی از نیاز روزانه بدن به ویتامین K را تامین می کند.
10)پیاز قرمز
به شما توصیه می کنیم اگر نمی توانید پیاز را به صورت خام مصرف کنید از آن در پخت و پز استفاده کنید تا از مواد مغذی آن بهره مند شوید.
این پیاز حاوی ارگانوسولفور است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و کلسترول را کاهش می دهد و به سلامت کبد کمک بسیار زیادی می کند.
فیبر موجود در این پیاز به سلامت روده کمک زیادی می کند و آلیل سولفید موجود در این پیاز با سرطان و بیماری های قلبی مقابله می کند.
11) سیب زمینی قرمز
سیب زمینی قرمز به افزایش پتاسیم بدن و همچنین کنترل فشار خون کمک می کند.
این سبزی سرشار از ویتامین C، B6 و تیامین است و توصیه می شود که هنگام مصرف پوست آن را جدا نکنیم زیرا سرشار از فیبر و ویتامین های دیگر است.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!