تکنولوژی و تاثیرات منفی آن بر زندگی بشر(قسمت اول)
تکنولوژی و تاثیرات منفی آن بر زندگی بشر(قسمت اول)
بی تحركی تنها به استراحت گفته نميشود، شخصی كه در طول روز مدت ها پشت ميز کار نشسته است ، نیز به حالتی از بی تحركی دچار است.
تحقیقات صورت پذیرفته در كشور حاکی از این است كه 35 الی 45 درصد از مردم جامعه و بیش از این درصد در طیف سن 50 الی 60 سال در تحرك دچار مشكل می باشند.
انواع بیماری ها مانند بیماری های قلبی از پیامد های بی تحرکی در جوامع است.
پیدایش فناوری و در پی آن ماشينی شدن زندگی، کاهش تحرك بدنی را برای افراد به ارمغان آورده است و جالب این است که بدانید بیش از 60 درصد مشکلات و بیماری ها در اثر کاهش تحرک و عدم پرداختن به فعالیت های جسمانی و ورزش در انسان پدید می آید.
الگوی پرداختن به ورزش و فعالیت های بدنی در دوران کودکی و نوجوانی در انسان شکل می گیرد، که اگر در ذهن نهادینه گردد می تواند مبنايی برای زندگی سالم و به دور از مشکلات و مسائل منفی اجتماعی و نیز کاهش ابتلا به بیماری های گوناگون در سنین بزرگسالی برای افراد جامعه گردد .
در نتیجه سطح سلامت اجتماعی به میزان قابل توجهی به شکل گیری مثبت مراحل ذکر شده در دوران کودکی و نوجوانی دارد.
از اثرات مطلوب فعاليت جسمانی در درمان بيماریهای استخوانی، عضلانی مانند كاهش درد در ناحیه كمر، پوكی استخوان و همچنين اضافه وزن، بیماری های روحی مانند اختلال افسردگی ، اضطراب و استرس و... می باشد.
علاوه بر فایده هایی که فعالیت جسمانی بر روی سلامت دارد ، با افزايش فعاليت بدنی در افراد جامعه می توان شاهد افزايش فعاليتهای مثبت در اجتماع در جنبههای گوناگون زندگی مانند ايجاد تفریح ، کم شدن میزان خشونت در جامعه و کاهش بزه کاری در بین افراد جامعه و... بود.
ورزش و فعاليت جسمانی دارای فوايد اقتصادی نیز می باشد. به ويژه در مواردی مانند كاهش هزينه مراقبت بهداشتی که هزینه های بسیار بالایی دارد.
بدون شک تکنولوژی زندگی را برای افراد آسان تر از گذشته کرده است، در عین حال نباید از اثرات منفی تکنولوژی نیز غافل شد.
تکنولوژی هر روز در حال پیشرفت است و زندگی انسان نیز تحت تأثیر آن می باشد.
بدون شک همه افراد با تکنولوژی سر و کار دارند.
همانگونه که بیان شد تکنولوژی تأثیرات منفی نیز بر زندگی انسان گذاشته است و یکی از بدیهی ترین و منفی ترین این تاثیرات ،اضافه وزن در افراد جامعه می باشد
که همین موضوع پیامدهایی نظیر افزایش میزان انواع بیماری ها مانند بیماری های قلبی و عروق کرونل را در جامعه بیشتر کرده است.
گسترش تکنولوژی در موارد زیادی بر روی زندگی افراد تأثیرات منفی غیر قابل انکاری داشته است.
در این مقاله به تاثیرات منفی پیشرفت تکنولوژی به صورت یک به یک می پردازیم.
افزایش تکنولوزی = کاهش خلاقیت
تکنولوژی در بسیاری از جنبه های هنر ، گرافیک، نقشه کشی ، طراحی و...تاثیرگذار بوده است و انجام این امور را آسان تر کرده است،ولی در موارد بسیاری افراد تبدیل به یک ماشین یا ابزار شده اند و از نبوغ و خلاقیت خود کمترین استفاده را برده اند.
طبق تحقیقات مشخص شده است، هراندازه که میزان منابع کمتر و محدود تری (در هر زمینه و مهارتی) در اختیار انسان قرار بگیرد میزان قدرت خلاقیت و نبوغ و شکوفا شدن استعداد های نهفته در انسان بیشتر می شود و این استعدادها بهتر و بیشتر رشد و پرورش پیدا خواهند کرد.
تغییر ساعت فیزیولوژیک بدن در اثر استفاده از گوشی های نسل جدید
تحقیقاتی که بر روی تعداد مشخصی از افراد بین 20 الی 26 سال صورت گرفته است نشان می دهد که در اثر استفاده از تلفن های همراه هوشمند الگوی خواب در بدن این افراد کاملا نظم خود را از دست داده و به نوعی ساعت فیزیولوزیکی بدن آنها تغییر کرده است.
این تغییرات در دراز مدت سبب بروز اختلالات هورمونی در بدن افراد خواهد شد و نیز بیماری هایی نظیر افسردگی و بیماری های روحی در این افراد پدیدار خواهد شد.
از دیگر مسائل منفی مربوط به گوشی های هوشمند اثرات منفی آن بر روی چشم انسان می باشد که باعث بروز مشکلات جدی در این زمینه میگردد.
تاثیرات منفی جی پی اس بر روی عملکردمغز
GPS جزئی از زندگی بشر امروز شده است. نمی توان از کمک این تکنولوژی در بهبود سطح کیفیت زندگی چشم پوشی نمود، ولی تحقیقات محققان نشان می دهد که استفاده از جی پی اس در عملکرد حافظه بلند مدت انسان نقش منفی دارد.
در مغز انسان قسمتی وجود دارد که نقش جی پی اس را برای بدن ایفا می کند.
با استفاده مکرر و روزانه ما از دستگاه های جی پی اس این قسمت از مغز عملا بدون استفاده باقی مانده و کم کم عمل کرد ضعیفی پیدا خواهد کرد و تاثیرات سوئی بر روی حافظه و ذهن افراد خواهد گذاشت.
از مهمترین تاثیرات منفی بروز بیماری آلزایمر در افراد می باشد.
در این مقاله چند مورد از تاثیرات منفی تکنولوزی بر روی سلامت فردی و اجتماعی مطالبی بیان شد. در مقالات بعد بیشتر به آن خواهیم پرداخت.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!