خواص کیوی
خواص کیوی
از خواص کیوی می توان به مراقبت از پوست، بهبود سلامت قلب و عروق، کاهش فشار خون و جلوگیری از سکته مغزی اشاره کرد.
همچنین به درمان سرطان، بی خوابی و دیابت نیز کمک می کند.
با توجه به ترکیبات غنی از فلاونوئید موجود در کیوی، مصرف آن در دوران بارداری به جذب آهن در بدن کمک می کند.
علاوه بر این، خواص ضد میکروبی موجود در کیوی، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بسیاری از بیماری ها می شود.
ارزش غذایی کیوی
میوه کوچک کیوی غنی از انواع ویتامین های مورد نیاز بدن از جمله ویتامین C ، ویتامین A ، فولات، ویتامین E و ویتامین K در مقادیر بسیار زیاد می باشد و همچنین دارای پتاسیم، همراه با سایر مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و فسفر است .
خواص آنتی اکسیدانی
کیوی دارای مقدار قابل توجهی ویتامین C و کاروتنوئید می باشد که سلامت بدن را افزایش می دهد.
مطالعات انجام شده بر روی کیوی، پرتقال و گریپ فروت نشان می دهد که میوه ی کیوی حاوی خواص آنتی اکسیدانی قوی تری نسبت به پرتقال و گریپ فروت است.
بهبود عملکرد قلب
همانطور که گفته شد، ویتامین C، ویتامین E و پتاسیم موجود در کیوی در حفظ سلامت قلب و عروق بسیار موثر هستند.
تحقیقات نشان داده که این میوه فعالیت های مهار کننده ای دارد که باعث کاهش تری گلیسیرید در خون می شود. با توجه به مطالعات انجام شده، مصرف روزانه یک کیوی به کاهش لخته شدن خون در بدن کمک می کند.
تنظیم خواب
کیوی منبع سروتونین است که به بهبود خواب کمک می کند.
این میوه حاوی فلاونوئیدها از قبیل نیرینژین، کورستین، روتن، کاتچین و اپیکاتچین است که گیرنده های القاء کننده خواب را تعدیل می کنند و به عنوان یک عامل آرام بخش موثر شناخته می شوند.
با توجه به این موضوع، پوست کیوی یک عنصر قوی برای تنظیم خواب است.
بهبود جذب آهن
مزیت شگفت انگیز کیوی این است که توانایی جذب آهن در بدن را آسان تر می کند.
همچنین غنی از ویتامین C و سایر مواد شیمیایی مانند لوتئین و زاکسنتین می باشد که به جذب آهن در بدن و جلوگیری از اختلالات کمبود آهن کمک می کند.
مطالعات انجام شده بین کیوی و موز نشان می دهد که مصرف کیوی همراه با غلات در صبحانه، باعث افزایش قابل توجه آهن در بدن نسبت به موز می شود.
کمک در هضم
کیوی برای حفظ سلامت سیستم گوارش مناسب است. همچنین یک منبع خوشمزه از فیبر بوده که هضم غذا را آسان تر و سلامت روده را حفظ می کند و با تحریک سیستم روده، تا حد زیادی از یبوست جلوگیری می کند.
مطالعات انجام شده در مورد کیوی نشان می دهد که این میوه سرشار از انواع آنتی اکسیدان می باشد که به هضم پروتئین ها در بدن کمک می کند.
پلی ساکارید موجود در کیوی به جلوگیری از چسبندگی و تحریک باکتری پروبیوتیک در روده بزرگ کمک می کند.
مناسب برای دوران بارداری
کیوی به دلیل فراوانی فولات طبیعی یک میوه مناسب برای زنان باردار است.
فولات موجود در کیوی به جلوگیری از وقوع نقایص در لوله عصبی در نوزادان کمک می کند و برای مغز و رشد شناختی نوزاد ضروری است.
دیگر مواد مغذی مهم مانند ویتامین C، E و K همراه با فلاونوئیدها موجود در این میوه نیز به طور کلی در سلامت و رشد جنین و مادر باردار مفید است.
مراقبت از پوست
با توجه به سهم قابل توجه کیوی در روند سنتز کلاژن، این میوه به حفظ سلامت و شفافیت پوست کمک می کند.
همچنین ویتامین C موجود در کیوی باعث بهبود سریعتر زخم های پوستی می شود. ویتامین E در کیوی موجب کاهش خطوط ظریف و چین و چروک پوست می شود.
همچنین در کاهش اثرات مضر تابش اشعه ماوراء بنفش بر روی پوست نیز نقش موثری دارد.
جلوگیری از سرطان
در طب سنتی کشور چین، از این میوه برای درمان انواع مختلف سرطان، مانند سرطان کبد، سرطان پستان، سرطان معده و سرطان ریه استفاده می کنند.
عصاره های کیوی مانع تکثیر سلول های سرطانی و محافظت از آسیب های DNA می شود.
آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئید ها، ویتامین ها و فیبر ها به طور چشمگیری به اثربخشی کیوی در پیشگیری یا بهبود زودرس سرطان کمک می کند.
افزایش ایمنی
کیوی برای کنترل سیستم ایمنی و عملکرد مناسب بدن بسیار حیاتی بوده و مصرف آن کمک می کند تا در برابر عفونت های فصلی و سایر بیماری های میکروبی و قارچی در امان بمانید.
همچنین کمک می کند تا علائم سرماخوردگی و آنفولانزا و دیگر عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی را کاهش یابد.
اثرات جانبی کیوی
مصرف بیش از حد غذاهای غنی از اگزالات، مانند کیوی ممکن است در برخی از افراد، خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد و در آخر می توان گفت که با توجه به ویژگی های ظاهری و طعم و مزه آن، کیوی می تواند سبک استوایی شگفت انگیزی را به ظرف سالاد میوه اضافه کند.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!